Mērnieks un viņa loma

Mērnieks un viņa loma

5. novembris, 2020 Bez tēmas 0

Kas tad būtu ģeodēzija? Ar šo terminu mēs saskaramies tikai tad, ja mums būs nepieciešams pasūtīt jebkādus zemes mērīšanas darbus. Pati ģeodēzija ir tik milzīga zinātnes nozare, kura piemērojot metodes ko pielieto mērniecība, pēta zemes reljefa formas kā arī identificē tās lielumu.

Turklāt tā zinātne sadalās vairākās citās nozarēs, piemēram, topogrāfija, ko vel sauc konkrēti – mērniecība. Šīs nozares ir vajadzīgas, lai izprastu zemes robežas un arī valsts lielumu. Bez šaubām visi atcerās no ģeogrāfijas stuntām tādu lietu, kā topogrāfiskais plāns vai robežu plāns, viss kopumā ļauj izprast robežas un lielumus.

Galvenās nozares plašajā ģeodēzijā

Ģeodēzija tiešām ir ļoti pieprasīta zinātne, kuras pakalpojumi jau ir pieprasīti dažādās tautsaimniecības jomās. Būvniecībā mērniecība ir nepieciešama, lai kontrolēt celtniecības procesu un būvju precizitāti. Mērnieks būs nepieciešams zemes pārvaldībā, jo zemes kadastrs nevar iztikt bez precīzas objektu lieluma un atrašanās vietas noteikšanas, izmantojot augstas precizitātes instrumentus, tādējādi nevar būt īstenota kadastrālā uzmērīšana. Savukārt meliorācijas kadastrs ģeodēziju izmanto, lai identificētu valsts, pašvaldību robežas, īpašu nosacījumu zonas, piem., sūkņu stacijas. Ģeodēzija kartogrāfijā ir atkarīga no topogrāfiskiem apsekojumiem, lai būtu veidots precīzs topogrāfiskais plāns vai kartes. Priekš valsts drošības un aizsardzības, arī tiek veikts kartogrāfisks darbs. Ģeodēzija, topogrāfija un navigācija jau ir svarīgas nozares priekš valsts bruņotiem spēkiem.

Mērniecība Latvijā, labākās vietas noteikšana

Nepieciešams veikt būvdarbus, tādēļ ir vajadzīgi skaidri plānojumi un gatavi zemes ierīcības projekti? Ir jāsameklē tāds Latvijas mērnieks, kas nodrošina pilnu kvalificētu palīdzību un ir atbilstoši kvalificēts, tā kā mērniecība ir tieša zinātne, kas prasa lielu uzmanību. Varbūt Jums nepieciešams atjaunots robežu plāns, ko prasa zemes kadastrs, šajā gadījumā arī vajadzīgs mērnieks. Lāzerskenēšana un 3d skenēšana ļauj pat skenēt objektus, ko ir jārestaurē. Kad klients atnāk pie tādas lietas, ka viņam nepieciešama topogrāfija cena šim procesam nemaz nav īpaši maza, jo mērnieks īsteno lielu apjomu kvalificēta darba. Kaut gan ir rekomendējams salīdzināt dažus mērītājus, lai atrastu labāko variantu. Taču jāsaprot, ka vērtīgs Latvijas mērnieks jau ir profesionālis ar daudzu gadu pieredzi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.